THE MILKSHAKE DICTIONARY

Voor iedereen die het nog niet helemaal snapt

Uniekheid

Staat voor eenmalig, enig, onvergelijkelijk formidabel, buitengewoon, eindeloos, enorm, fameus, fantastisch, kolossaal, machtig, mieters, prachtig, reusachtig, reuze, sensationeel.

Trisexual

De definitie van iemand die alles wil ‘proberen’ op het gebied van seks. ‘Tri’ komt van het Engelse woord ‘try’.
‘The definition of someone who will ‘try’ anything sexual’

Tolerantie

To-le-ran-tie [-sie], de -woord (vrouwelijk): Verdraagzaamheid jegens andersdenkenden of met betrekking tot ‘afwijkend’ gedrag.

Liberalisme

Li-be-ra-lis-me, het-woord (vrouwelijk): Een politieke filosofie die is gebaseerd op het geloof in vooruitgang, de essentiële goedheid van de mens en de autonomie van het individu. Ook staat het voor verdraagzaamheid en vrijheid voor het individu van willekeurig gezag.

Hokjesgeest

Hok-jes-geest, de -woord (mannelijk): Schotjesgeest, benepen en bevooroordeelde mentaliteit, het indelen van alles en iedereen volgens vaste patronen en er vervolgens vanuit gaan dat de hebbelijkheden (en onhebbelijkheden) van de categorie ook onverkort van toepassing zijn op alle mensen binnen die categorie.

Free Love & Tolerance Policy

Milkshake festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘Niets moet, alles mag’ en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren! Om ons motto na te kunnen leven, hanteren wij een ‘Love & Free Tolerance Policy’. Dit houdt in: het hebben van een liberale gedachte, vrij van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest, zodat alle bezoekers zichzelf durven te zijn.

Free-minded

Iemand die niet weerhouden wordt door conventie of verplichting.

Hoffelijkheid

Staat voor beleefdheid, beschaving, courtoisie, galanterie, heusheid, hoofsheid, vriendelijkheid, welgemanierdheid, wellevendheid, heusheid, hoofsheid

FAQ

For all who love.. Answers!

Wat is Milkshake festival?

Milkshake festival is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

Wat zijn de openingstijden en sluittijden van Milkshake festival?

Het festival begint beide dagen om 12:00 en stopt om 23:00.

Ik wil graag meedoen of meehelpen, wat zijn de mogelijkheden?

Wij staan altijd open voor helpende handen en goede ideeën! Mail naar milk@milkshakefestival.nl.

Ben je iets kwijt?

Klik op deze button!

Na sluitingstijd worden alle gevonden voorwerpen op iLost.nl gezet.

Terms and Conditions

Algemene Voorwaarden

Zijn er regencapes beschikbaar?

Wanneer het slecht en nat weer is zijn er regencapes beschikbaar zodat jullie lekker droog blijven en jullie mooie kapsels niet verpest worden.

Is het terrein toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

Ja, en er zijn ook speciale toiletten aanwezig.

Is alles overdekt?

50/50, we hebben een aantal overdekte stages maar ook genoeg ruimte in de buitenlucht.

Is er een EHBO aanwezig?

Ja, maar maak het niet te bont!

Is het voor homo’s, hetero’s of lesbo’s?

Milkshake is er voor iedereen! For boys who love girls who love girls who love boys who love boys…

Is er een dresscode?

Nee, trek je gezelligste pakje aan en trek vooral aan waar jij je het lekkerst in voelt.

Mag ik flyeren of promoten voor mijn eigen feestje?

Nee, het is verboden om in het prachtige Westerpark te flyeren en al helemaal niet zonder aankondiging. Wil je graag je eigen project promoten, mail dan even naar milk@milkshakefestival.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Nee, dat mag niet, aangezien wij de lekkerste drankjes en hapjes voor je hebben geregeld. Logisch biologisch en  ook vegetarisch.

Mag ik foto’s maken van mezelf en andere gasten op het festival?

Bij betreding van het festival geef je toestemming om je vast te laten leggen door onze fotografen en cameraploegen. Zelf is het niet toegestaan om professioneel apparatuur mee te brengen. Wil je dit wel? Neem dan even contact op met milk@milkshakefestival.nl.

Hoe oud moet ik zijn?

Het festival is vanaf 18 jaar tot en met 113 jaar.

Hoe kom ik er?

Het is het makkelijkst met het openbaar vervoer of met de fiets naar Milkshake Festival te komen. Met tram 10 of bus 21 ben je zo bij het festivalterrein en ‘s nachts brengt nachtbus 348 je weer naar het centraal station. Kom je toch met de auto? Hou er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de omgeving beperkt is. Parkeren kan in Parkeergarage Westerpark aan de Van Bleiswijkstraat 8.

Wanneer krijg ik mijn e-locker code?

De code wordt de dag voor het festival per mail verstuurd.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja! We werken dit jaar weer met e-lockers. Deze zijn vooraf online te koop via onze ticket pagina. Hierdoor hoef je niet meer lang in de rij te staan en kun je als je arriveert  meteen je spullen in je kluisje doen, die je overigens kan delen met je vrienden. Voor het festival ontvang je een instructie e-mail met je lockernummer en je pincode. Hiermee kun je je aangewezen kluisje openen en hergebruiken. De e-locker zijn te vinden aan je rechterhand bij binnenkomst. Uiteraard zijn er ook op de dag zelf kluisjes te huur zoals voorgaande jaren.

How can I pay at Milkshake?

With cash or your debit you can buy coins for food and drinks at the festival.

Sell tickets.

If you want to sell or buy tickets safely, you can do this safely on Ticketswap.com

Persoonlijke tickets

Na je aankoop van de ticket ontvang je een email waarin gevraagd wordt naar de persoonlijke informatie van elke individuele ticketontvanger. Na het doorlopen van dit proces worden de tickets naar je email verstuurd. Dit doen we om grootschalige doorverkoop tegen te gaan van illegale ticketverkopers. Mocht je plots iemand anders mee willen nemen dan kun je binnenkort op onze website via een speciale module gegevens aanpassen of veranderen per ticket. Voor vragen of problemen verwijzen we je door naar de customer service van Paylogic: customerservice.paylogic.com

Vragen over je ticket?

Voor info en vragen over je ticket kun je terecht bij Paylogic. 
https://customerservice.paylogic.com

CELEBRATE SAFE

De 10 tips voor veilig feesten

Er gaat niets boven opgaan in de muziek, dansen in de zon, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders, dansen tot je voeten niet meer willen, chillen op de camping, flirten met mooie mensen en losgaan met je vrienden. Niets is mooier dan het goede leven te vieren en het mooie gevoel te delen met alle partypeople om je heen. Nog mooier aan een goed feest, is heelhuids en gezond weer thuiskomen.

Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs.

De organisatoren die Celebrate Safe ondersteunen zetten zich al langere tijd in voor het veilig bezoeken van evenementen en zijn zich er van bewust welke risico’s dit met zich mee brengt.

Bekijk hier de  Celebrate Safe Website.

Don’t drink, drug and drive. You are a great risk for yourself and others.

Even wat verdrietige cijfers: in Nederland vallen door het gebruik van alcohol zo’n 250 verkeersdoden en 3400 ernstige gewonden per jaar. Jaarlijks komen 80 mensen om in het verkeer door drugsgebruik. Vooral jongeren, zware drinkers en gebruikers van een combinatie van alcohol en drugs hebben een grote kans om te verongelukken.

Als je alcohol gedronken hebt of drugs hebt genomen, overschat je vaak hoe goed je nog kunt rijden. Maar je bent een gevaar voor jezelf én alle andere weggebruikers. Daarom: doe het niet. Rijden onder invloed is een misdrijf, waarvoor je bovendien je rijbewijs kwijt kunt raken.

er is nog een groot gevaar voor bestuurders, dat vaak wordt onderschat: vermoeidheid. Tegen vermoeidheid na het uitgaan helpt maar één ding: slapen. Energiedrankjes of andere stimulerende middelen helpen je niet om weer fit te worden.

Zorg, kortom, voor veilig vervoer naar huis. Stap nooit bij iemand in de auto die niet nuchter is. Regel een chauffeur, neem een taxi, duik een hotelletje in, laat je ophalen door een zwangere vriendin, of beter nog: kom met het OV. Plan je terugreis van te voren! Ga je toch met de auto, spreek dan goed af wie de BOB is en houd diegene eraan En leid hem of haar niet af tijdens het rijden. Handjes boven de gordels en veilig thuis.

The First Aid Team is your friend.

Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en Wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en Ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Natuurlijk kun je ook bij de EHBO terecht voor een paracetamolletje, een pleister voor die enorme blaar van het dansen of een glaasje water voor als je je even niet helemaal goed voelt.
met Alles wat je met de EHBO bespreekt en wat er in de EHBO gebeurt wordt strikt vertrouwelijk omgegaan.

Wees lief voor de mensen van de EHBO. Ze zijn er voor jou, het zijn je vrienden. Tegelijk zijn het professionals. Vertrouw ze in hun werk en heb een beetje respect voor het feit dat deze helden zo hard werken om jullie te helpen.

Always have safe and respectful sex. Even on the campsite

Feesten is, naast dansen, ook lekker flirten en sjansen. En hoe minder nuchter je bent, hoe mooier de mensen natuurlijk. Dus grote kans dat je succes hebt en de liefde van je leven -of voor één nacht- meeneemt naar je huis of naar je tentje. Toch enorm jammer als je dan een week of twee later op de SOA-poli zit, omdat je misschien een ongewenst souvenirtje hebt meegekregen.

Dus: neem altijd condooms mee, heren én dames. Geef je grenzen aan, en laat je vooral niet ompraten: als diegene je echt zo leuk en lekker vindt, dan respecteert hij of zij jouw wensen. Ook voor de heren: je bent echt geen sukkel als je het veilig doet. En je bent er in elk geval ook zeker van dat negen maanden later geen kleine versie van je rondkruipt…

Zo geniet je zonder spijt achteraf.

Take your time to chill

Natuurlijk is het lekker om eindeloos te feesten en te dansen, maar soms heeft je lichaam wat afkoeling nodig. Vooral als het in de zaal erg warm en vochtig is, kan je lijf de eigen warmte en vocht niet meer kwijt waardoor je oververhit kunt raken. maak daarom eens in de zoveel tijd een momentje om te chillen.

Chillen. Het woord zegt het al: afkoelen en even stoppen met dansen. Dit is de beste manier om oververhitting te voorkomen. Beter nog dan water drinken. Ga regelmatig naar een koelere plek, bijvoorbeeld de chill out -of op een buitenfestival een plekje in de schaduw- waar je even kunt bijkomen, afkoelen en opladen.
Voel je je even niet helemaal lekker? blijf dan niet doordansen, maar zoek een rustig plekje uit de drukte of bezoek de EHBO voor advies. Af en toe even chillen, en je kunt langer door.

Be prepared for any type of weather

Welkom in Nederland; het land waar op één dag gemakkelijk vier seizoenen langs kunnen komen. Schijnt het ene moment een tropisch zonnetje, een uur later kan er opeens een hagelbui over trekken met onweer. Check daarom de weersvoorspellingen voor je naar een festival gaat. zorg dat je op alles bent voorbereid.

Trek iets aan dat niet te warm is en niet te koud. Het beste zijn verschillende laagjes die je aan- en uit kunt trekken als het nodig is. draag vooral geen kleding die te erg afsluit; het is belangrijk dat je lichaam kan ventileren, zodat je niet oververhit raakt. Een hoofddeksel is daarom niet altijd slim; het werkt goed tegen de zon, maar je hoofd wordt wel erg warm. Vergeet ook je zonnebrandcrème niet!
Als je op een meerdaags festival je tentje in kruipt, kleed je dan lekker warm aan, denk aan sokken en een trui. Want als je met een drankje op gaat slapen, voel je niet dat je afkoelt. Als je je goed aankleedt, hoef je niet midden in de nacht te kleumen.

Don’t push your limits. Be responsible

Je moeder houdt van je, let daarom op jezelf. Bedenk wat je wilt doen, hoe laat je het ongeveer wilt maken, hoe je thuiskomt, of je iets wilt nemen of juist niet en bespreek het met je vrienden.

met alcohol en drugs geldt: ‘less is more’. Beter eentje te weinig, dan eentje teveel. Die ene teveel kan er voor zorgen dat je je niet lekker voelt en je feestje verpest is. Dat zou flink zonde zijn. Besef je ook dat wanneer jijzelf over de schreef gaat, je vaak ook de avond/dag verpest van de mensen met wie je op stap bent.

Vier, leef, dans, doe wild, maar wel binnen de grenzen van waar jij je lekker bij voelt en wat je lichaam aankan.

Pace yourself: Eat, sleep, rave.

Je bent geen robot. Dus hoe graag je ook eindeloos zou willen feesten, dat gaat niet lukken. Gun jezelf de mogelijkheid om bij te tanken. Als je lekker aan het dansen bent, wil je natuurlijk dat een feest oneindig duurt, maar slapen is ook heerlijk en nodig. Vergeet dus niet om je gemiste uurtjes slaap in te halen waardoor je daarna weer klaar bent voor het volgende feest. Trakteer jezelf ook op een goed ontbijt, Dat heb je na een avond feesten wel verdiend.

Tijdens een evenement verbruik je veel vocht. Genoeg water drinken is daarom belangrijk. Maar teveel water drinken is ook weer slecht voor je lijf. Drink daarom niet meer dan 2 glazen of één flesje water per uur. Neem soms even een danspauze en eet af en toe iets, zodat je zouten en energie op peil blijven. Zo kun je een stuk langer door.

Think for yourself, care about others

Op een goed event, ben je samen één. De hele crowd maakt de sfeer en je deelt samen een bijzondere ervaring. Let daarom een beetje op elkaar, op zowel je vrienden als op je mede-partygangers. Zodat iedereen een goed feest heeft.
Laat je vrienden niet alleen, zeker niet als je weet dat ze iets gebruikt hebben. Het is altijd handig om van te voren een meeting point af te spreken voor als jullie elkaar kwijt raken.

Heb je iets gebruikt? Wees dan open en eerlijk. Probeer anderen niet over te halen om met je mee te doen en Laat jezelf niet overhalen om iets te gebruiken als je dat niet wilt. Het is zonde als zoiets je feest zou verpesten. Blijf bij jezelf en luister naar je gevoel.

Er is altijd hulpverlening aanwezig op een feest. Je kunt voor alles naar de EHBO, al is het maar voor een blarenpleister. Wees wel altijd aardig voor de hulpverlening én eerlijk over wat je gebruikt hebt. Ze zijn er om jou te helpen.
En vergeet niet: samen uit is samen thuis. Spreek daarom goed af wie de bob is.

Using alcohol or other drugs is never without risk

Je hebt de vrijheid om te genieten, maar wees lief voor jezelf en je lijf. Zonder te willen klinken als je moeder; ga verstandig om met de middelen die je neemt. Houd goed in de gaten hoeveel je inneemt en hoe het valt, Of dat nou alcohol is of drugs. het gebruik van alcohol en drugs is namelijk nooit helemaal zonder risico’s en Ieder middel heeft een andere werking. risico’s liggen in wat je neemt, waar je het neemt, hoeveel je neemt en hoe jouw lijf erop reageert. De een is na drie biertjes aangeschoten, de ander pas na tien. Houd daarom je eigen ritme aan En weet wat je neemt. Ga op zoek naar informatie en geloof niet zomaar alles. Losgaan is lekker, maar doe het wel bewust. De leukste avonden zijn die, waarop je je precies goed voelt. Dit kan ook prima zonder drank & drugs.

En, vergeet niet dat harddrugs –ook al lijkt het misschien in onze tolerante maatschappij niet zo- nog steeds illegaal zijn, en de meeste evenementen een zero tolerance beleid hanteren.

I love my ears

Een party zonder muziek, is als cola zonder prik. Maar doof worden, of misschien nog wel erger; een piep in je oren die niet meer weggaat, is wel een heel treurig souvenir van een goed feest. Wees daarom zuinig met je gehoor en draag bij geluid boven de 80 dB(A) altijd oordoppen. Deze zijn op ieder evenement verkrijgbaar bij de automaten, informatiebalie of gehoorpreventie stand.

Natuurlijk wil je de bass voelen, maar helemaal recht voor de box gaan staan is een behoorlijk onverstandig plan. Zelfs met oordoppen in.