Vincent Florian

Vincent Florian

Vertel in het kort iets over je ideale vrijheid?

Voor mij is vrijheid in principe een gelaagd gevoel. Er is een vrijheid die je van binnen voelt; die bijvoorbeeld zou betekenen dat ik mijzelf accepteer in al mijn sterke en zwakke kanten, en in al mijn ‘kleuren’. Dat ik mezelf niet label aan de hand van mijn seksuele voorkeur of gender, en dat ik met vrijheid en trots de vloeibaarheid van al deze eigenschappen aanvaard. Dat ik mezelf niet beperk in het uiten van mijn overtuigingen. Dat ik me nooit zou schamen voor mezelf.

Daarnaast is er de vrijheid om jezelf te omringen met mensen die deze overtuigingen delen. Die geven om jouw vrijheid om exact dát te zijn wat je wilt, en van je houden omdat je die vrijheid neemt. Het is de vrijheid om veilig uit de kast te kunnen komen, en om je familie en vrienden te kunnen betrekken in je veilige en liefdevolle inner circle.

Als je verder gaat kijken dan dat, dan is er de vrijheid waar we helaas nog steeds hard voor moeten knokken: de vrijheid om volledig geaccepteerd te worden door de maatschappij. Om openlijk over seksualiteit te kunnen praten, om elkaar te laten zien hoe veelzijdig liefde kan zijn, en om je beschermd te voelen door de overhead op het moment dat degenen die het niet met je eens zijn zich bedreigend opstellen. Daarom geloof ik in een initiatief als Milkshake, waar het zó overduidelijk zichtbaar is dat liefde gewoon liefde is, ongeacht je huidskleur, gender, seksuele voorkeur, geloof of je favoriete Beyoncé liedje. En ik geloof dat het werkt! Ik hoor zó vaak van mensen in mijn omgeving dat ze verrast zijn door Milkshake, hoe ze iets anders verwacht hadden, en hoe geweldig ze het vonden toen ze er daadwerkelijk waren. Het is geweldig om daar onderdeel van uit te maken.

Waarom heb je zin in Milkshake?

Het feit dat we duizenden mensen op één plek kunnen verzamelen, en dat iedereen zó verschillend is maar dat we tegelijkertijd allemaal samenkomen in liefde en respect en het bewonderen van elkaar, dat geeft me ongelofelijk veel energie. Het zet je aan het denken over alle shit die er in de wereld aan de hand is, en hoe simple het antwoord daarop eigenlijk is. Als we alle haat overboord gooien en onze verschillen omarmen wordt het leven zo ongelofelijk veel interessanter! Dat is voor mij exact wat Milkshake symboliseert.

Wat is je favoriete stage?

Zonder twijfel; Supertoys! Vorig jaar was ik één van de poppen in het mega poppenhuis, en dat was echt een hilarische ervaring. De energie die je voelde tussen het publiek, de performers en de artiesten was gewoon perfect. Het was de twee weken spierpijn achteraf meer dan waard; hier mag je me iedere ochtend voor wakker maken!